Overslaan en naar de inhoud gaan

Bit Academy geeft gratis programmeerlessen met NL Leert Door

De Bit Academy en het overheidsinitiatief NL Leert Door zijn een samenwerking gestart waarmee professionals gratis de basisvaardigheden van een full stack web developer of junior data engineer kunnen leren. Deelnemers kunnen binnen tien weken een officieel erkend certificaat van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs behalen, via peer-to-peer-onderwijs.
Bit Academy, NL Leert Door
© Bit Academy
Bit Academy

De Bit Academy onderscheidt zich van andere IT-opleidingen door peer-to-peer-onderwijs centraal te stellen. Deelnemers worden daardoor gestimuleerd om samen te werken in teams en feedback en elkaar te geven. De opleider probeert daarnaast met coaches uit het bedrijfsleven te zorgen dat de lesstof aansluit op de vraag uit de arbeidsmarkt. Bovendien kunnen deelnemers inspiratie en ervaring opdoen met cases uit de praktijk.

De opleider begon met mbo-ICT-studies, maar heeft sinds afgelopen zomer ook een omscholingstraject. Nu komt daar een samenwerking met NL Leert Door bij, waarmee professionals in versneld, maar via dezelfde constructie een IT-certificaat kunnen halen.

"NL Leert Door biedt ondersteuning aan mensen die zich vanwege de coronacrisis (her)oriënteren op de arbeidsmarkt. De Bit Academy kan hier goed bij helpen, gezien er nog steeds een schrijnend tekort is aan data engineers en ontwikkelaars", vertelt Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy. Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers komen in aanmerking voor de regeling.

Mbo-vaardigheden

In die tien weken leren deelnemers versneld vaardigheden aan die een ontwikkelaar of data engineer op mbo-niveau ook heeft. Bij data engineers gaat het bijvoorbeeld om progammeren in Python, data ophalen met SQL en werken met Jupyter notebooks. Deelnemers die de cursus full stack web developer volgen leren onder meer werken met PHP, HTML, CSS en JavaScript, en hoe ze code moeten beheren met behulp van Git. 

Wie na tien weken niet klaar is, behoudt echter wel toegang tot het online platform. Op die manier wordt studeren in eigen tempo aangeboden. Daarnaast is er een after care-programma, waarmee deelnemers geholpen worden bij de verdere leerontwikkeling. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in