Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple lokt Tesla-medewerkers met heel vette bonussen

Apple biedt de Tesla-werknemers een bonus van 250.000 dollar wanneer ze willen tekenen voor de overstap. Bovendien belooft Apple ze een salarisverhoging van 60 procent, meldt BGR op basis van berichten bij Bloomberg. Een technicus bij Tesla verdient jaarlijks tussen de 95.000 en 121.000 dollar, volgens gegevens van de carrièresite Glassdoor.com. Apple biedt ze dus ruim twee jaarsalarissen handje contantje.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het lijkt een soort biedingsoorlog te worden tussen de twee bedrijven want Tesla heeft eerder flink onder Apples duiven geschoten. Zeker 150 software-engineers maakten de overstap van Apple naar Tesla tussen medio 2008 en eind 2013. De prijsopdrijving voor talent die hiervan het gevolg is, dreigt vaker in Silicon Valley. Steve Jobs regelde om die reden tussen 2005 en 2009 met onder meer Intel, Google en Adobe dat deze bedrijven niet elkaars personeel zouden overnemen. Uiteindelijk werd deze zaak vorige maand geschikt.

De strijd om personeel tussen Tesla en Apple laat wel zien hoe belangrijk softwareontwikkeling is voor moderne elektrische voertuigen en ook hoe graag Apple kennis over die voertuigen in huis haalt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in