Overslaan en naar de inhoud gaan

6% meer ICT- en mediastarters, 3% meer faillisementen

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er 6 procent meer starters in de sector 'ICT en media' dan een jaar eerder. Daarbij zijn er 8 procent meer stoppers en 3 procent meer faillisementen. Dit blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Daarmee loopt deze sector opvallend uit de pas met het ondernemingslandschap in Nederland.
Jongen op laptop

In de eerste drie maanden van dit jaar is er namelijk in totaal een stijging van 10 procent meer starters genoteerd door de KvK. Daarbij waren er slechts 4 procent meer stoppers en 14 procent minder faillisementen. Het totale aantal opgerichte bedrijven in het eerste kwartaal bedroeg 57.635 starters. Op dit moment telt Nederland ruim 1,8 miljoen ondernemingen. In de afgelopen vijf jaar waren er niet zoveel starters en stoppers in één kwartaal, merkt de KvK op in zijn persbericht.

Uit de pas lopen

De sector 'ICT en media' telde 3486 starters in het eerste kwartaal van dit jaar, en 2496 stoppers. De totaalstand aan het begin van deze periode was 107.218 ondernemingen, en aan het eind van het kwartaal 108.245 ondernemingen. In de vergelijking van de totaalstanden per 1 januari waren er een jaar eerder 5 procent minder ondernemingen op het gebied van ICT en media, becijfert de KvK in zijn data-overzicht.

Niet alleen zijn er dus procentueel minder ICT- en mediastarters dan voor alle sectoren bij elkaar opgeteld. Op het gebied van ICT en media waren er in het eerste kwartaal van dit jaar ook meer stoppers: 8 procent versus 4 procent voor heel ondernemend Nederland. Opmerkelijker nog is dat ICT en media aanmerkelijk méér faillisementen kende: 3 procent meer (37 ondernemingen) versus 14 procent minder (761 ondernemingen).

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in