Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljarden aan software ongebruikt op de plank

Uit onderzoek heeft HP geconstateerd dat bedrijven gemiddeld 6 procent van hun IT-bestedingen weggooien aan software die niet wordt gebruikt, meldt de Engelse website TechWorld. Voor heel Europa zou het om een schadepost van bijna 19 miljard euro gaan.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Overigens zijn de CIO’s zich wel van het probleem bewust, constateert HP. 74 procent van de hoogste IT-bazen denkt dat de neiging van applicaties om zich door de organisatie te verspreiden een probleem is; en een procentpuntje meer denkt dat er onnodig geld wordt uitgegeven.

De resultaten van HP’s onderzoek zijn in lijn met waarschuwingen die Gartner al enige tijd uit. Volgens het analistenbureau ligt dat niet alleen aan slecht beheer van de benodigde licenties, maar ook aan het ontbreken van beleid om verouderde applicaties in de mottenballen te doen.

De schade is daardoor veel hoger dan het geld dat bedrijven weggooien aan niet gebruikte applicaties, meent Gartner. Verouderde applicaties die niet in de mottenballen worden gedaan, blijven geld opslokken voor beheer. Wereldwijd verspillen bedrijven daardoor 500 miljard dollar, meent Gartner, oftewel een dikke 367 miljard euro.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in