Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsofts populairste serverproduct ooit: een Linux-app

"Downloads van onze serverproducten ligt doorgaans in de honderden tot duizenden. We hebben het hier over zeven miljoen downloads."
Nadella loves Linux
© Microsoft
Microsoft

Dit zei John Chirapurath, directeur van Azure Data, tegen The Register in de zijlijnen van ontwikkelaarsconferentie Build 2018. Maar Chirapurath wilde vooral praten over Cosmos DB, de gedistribueerde multi-model database die vorig jaar werd geïntroduceerd. Volgens Chirapurath doet die database het ook erg goed.

Klanten kiezen voor de software omdat deze makkelijk over datacentra in verschillende regio's in de wereld kan werken. Dat wordt steeds vaker gezien als een belangrijke voorwaarde om zo in verschillende regio's aan de lokale wetgeving te kunnen voldoen. Daarnaast heeft de database API's voor SQL (DocumentDB), JavaScript, Gremlin, MongoDB, en Azure Table storage.

Welke cloud dan ook

Ook Cosmos DB is een voorbeeld van hoe Microsoft de aandacht volledig heeft verschoven van het Windows-platform naar het Azure-cloudplatform. Met de groei van de data, de noodzaak van efficiënte data-opslag en de behoefte om kunstmatige intelligentie in de cloud toe te passen komen de databaseontwikkeling en Azure samen. Maar veel bedrijven willen hun data on premise houden. Dat is prima zegt Chirapurath, omdat Cosmos DB ook met hybride clouds prima overweg kan. Het zijn volgens Chirapurath allemaal aspecten die Cosmos DB interessant maken voor klanten. "In het geval van AWS moet je altijd meer diensten afnemen om dezelfde multi-modaliteit te krijgen die een vast onderdeel zijn van Cosmos DB."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in