Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Ronald Israels

‘Big data en privacy maken emancipatie van de ICT-organisatie noodzakelijk’. In dit bericht werd aangegeven dat ICT-afdelingen binnen grote organisaties hard toe zijn aan een emancipatie om goed te kunnen reageren op de toenemende complexiteit waarmee ze te maken krijgen. Dit is een bijzonder bericht in een periode dat IT’ers de schuld krijgen, dat ze op eigen houtje sjoemelsoftware in auto’s stoppen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Dit terwijl al algemeen bekend was dat auto's veel minder zuinig zijn dan fabrikanten consumenten willen doen geloven en leveranciers alle uit de kast halen om maar aan die nieuwste norm te kunnen voldoen. De Volkskrant schreef hierover op 26 mei 2015.

Nieuwe eisen

In het bericht wordt gesteld dat de geschetste ontwikkeling nieuwe eisen aan organisaties in het algemeen en de ICT-organisaties in het bijzonder stelt en dat één van de oplossingen is publiek-private samenwerkingen te starten waarmee zowel innovatie als standaardisatie wordt geborgd. Laten we de nieuwste uitdaging ‘software kan de prestaties van producten tijdens testen beïnvloeden’ eens tegen deze lat aanleggen.

Welke publiek-private samenwerking zou dan kunnen leiden tot meer (en betere) innovatie en standaardisatie? Ik denk dat emancipatie begint bij minder naïviteit, betere opleiding, een kritische houding én de wil om te doorgronden hoe IT kan bijdragen aan betere producten en diensten en welke risico’s hieraan verbonden zijn. Dit geldt voor zowel de IT’ers als de bestuurders. Publiek-private samenwerking zie ik niet direct terugkomen als middel in dit rijtje.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in