Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis Windows 10: het aftellen is begonnen

Vrijdag 29 juli verloopt het aanbod om gratis over te stappen naar Windows 10, herinnert Microsoft zijn klanten nog maar eens. Daarna moet iedereen die een licentie op het nieuwste besturingssysteem wil hebben, daarvoor de reguliere licentieprijs betalen. Voor een Windows Home 64 bits-versie is dat 119 euro. Een Pro-versie kost nu in de winkel 227 euro. Wanneer de licentie eenmaal op de pc staat, zijn alle upgrades gratis gedurende de levensduur van de hardware.
Stopwatch
© Shutterstock
Shutterstock

Nederland staat in de wereld bij de koplopers wat betreft het overschakelen op Windows 10, zocht Security.nl uit met behulp van Statcountergegevens. Inmiddels werkt 30,6 procent van de internetgebruikers met Windows 10. dat is fors meer dan de 17,7 procent marktaandeel voor Windows 10 wereldwijd. 33,6 procent van de Nederlandse internetters gebruikt nog Windows 7. Als de trend doorzet is Windows 10 in juni het meestgebruikte besturingssysteem in Nederland.

Naar verwachting volgt in de aanloop naar eind juni nog een golf van overstappers die gebruik willen maken van het gratis aanbod. Overigens gaan geruchten dat Microsoft overweegt samen met het uitbrengen van de tweede grote upgrade van Windows 10 'de Anniversary Update' ook een verlenging van de gratis upgrademogelijkheid aan te kondigen. Maar dat zijn slechts geruchten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in