Overslaan en naar de inhoud gaan

Google sheets krijgt macro's

De spreadsheet-app uit de Google Office Suit (G Suite) krijgt een belangrijke uitbreiding: de mogelijkheden om taken te automatiseren met macro's.
Google sheets

Microsofts Excel is bekend van de uitgebreide mogelijkheden om macro's te maken. Googles alternatief in de cloud ontbeerde die mogelijkheden tot nog toe. Het creëren van nieuwe macro's in Google Sheets gaat heel eenvoudig. Taken kunnen eenvoudig worden opgenomen en vervolgens opnieuw worden afgespeeld.

Na het maken van de opname, zet de cloudapplicatie deze automatisch om in Apps Script. Wanneer het script moet worden aangepast kan de code worden gewijzigd. Dat voorkomt de noodzaak het geheel opnieuw op te nemen. Wie meer in de techniek wil duiken kan ook macro's maken door scripts handmatig op te stellen met de App Scripts-functie. Vervolgens kan de code worden geïmporteerd als macro.

Gelijktijdig werken met macro's

Google benadrukt dat de macro-functie zo is opgezet dat er in de cloud optimaal gebruik van gemaakt kan worden. Verschillende mensen kunnen daarom gelijktijdig de macro-functies aanroepen zonder dat deze elkaar in de weg zitten. De bestanden kunnen dus ook in de cloud blijven voor het bewerken met macro's wat vanuit oogpunt van veiligheid, privacy en compliance gunstig is.

Macro's in Sheets is een van de nieuwe functionaliteiten die Google onlangs toevoegde aan Sheets. Het toevoegen van checkboxes is er ook een. In een blog geeft Ryan Weber, product manager van G Suite een overzicht van de nieuwe functies.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in