Overslaan en naar de inhoud gaan

Goede Windows update vereist urenlang online zijn

Na het uitbrengen van elke beveiligingsupdate van Microsoft moet een pc minstens twee uur zonder onderbreking en in totaal zes uur online zijn, wil de update ook succesvol geïnstalleerd worden.
Windows Update
© AG Connect
AG Connect

Voor de meeste pc's zal het voldoen aan die voorwaarden niet zo'n probleem zijn. Maar er zijn binnen bedrijven heel wat pc's die niet goed gepatched worden als gevolg van minder regelmatig gebruik, constateert Microsoft in een blog. Het bedrijf deed de afgelopen tijd onderzoek naar de redenen waarom die updates de pc's niet bereiken.

Het blijkt dat ongeveer 50% van de pc's die draaien op een Windows 10-versie die nog wordt ondersteund, niet aan minimale connectiviteitsvereisten (Update Connectivity) komen. Ongeveer de helft van die pc's hebben beveiligingsupdates die meer dan 60 dagen oud zijn.

Apparaten 's nachts aan

Microsoft waarschuwt in de blog beheerders om gebruikers in eigen organisatie te overtuigen van het up-to-date houden van de beveiliging van de pc's. Dat kan door de apparatuur 's nachts aan te laten staan. Daarbij is het ook van belang dat de pc's niet in in een diepe slaapstand komen.

Het bedrijf raadt de beheerders aan Optimizing Windows Update Adoption en de Security Compliance Toolkit te raadplegen om pc's op de juiste manier in te stellen zodat updates optimaal de kans krijgen hun weg naar installatie te vinden.

Om een beeld te krijgen van de status van pc's binnen de organisaties laat Microsoft in de blog zien hoe beheerders in Microsoft InTune device management service kunnen nagaan wat de 'Update Connectivity'-status van pc's is.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in