Overslaan en naar de inhoud gaan

Dynamics 365 krijgt voortaan tweejaarlijks grote vernieuwingen

Gebruikers van Microsoft Dynamics 365 kunnen voortaan in april en oktober een nieuwe versie verwachten. COO Mo Osborne schrijft in een blog dat de softwaremaker voortaan twee keer per jaar een grote update doorvoert voor de online CRM- en ERP-software, daarnaast worden kleinere updates door het jaar heen doorgevoerd. Daarmee brengt Microsoft zijn updateritme in lijn met de updates voor Windows 10.
© Microsoft
Microsoft

“Deze updates zijn backwards compatibel”, schrijft Osborne. “Nieuwe functionaliteiten met grote, vernieuwende wijzigingen voor gebruikers zijn standaard uitgeschakeld. Zo kunnen beheerders deze functionaliteiten eerst testen voordat de organisatie hiermee te maken krijgt.”

Osborne schrijft verder dat er door het jaar heen – naast de grote updaterondes – ook regelmatig andere updates volgen om de prestatie en de betrouwbaarheid van de software te verbeteren. Beheerders kunnen in bijbehorende informatie zien welke verbeteren er aan komen en op welk moment die uitgegeven zullen worden. Deze informatie wordt maanden voor elke grote update uitgegeven. Wat in de release van oktober 2018 zit, wordt eind juli tijdens de Business Applications Summit bekend gemaakt, aldus Osborne.

Sandboxomgeving

Releases worden vanaf de update van april 2019 aangeboden in een sandboxomgeving voordat de update uitkomt. “Dit helpt u om de productiviteit en efficiency van de functionaliteiten te testen en om uw gebruikers te trainen in deze nieuwe functionaliteiten”, schrijft Osborne.

Andere aanbieders van online ERP- of CRM-software hebben een vergelijkbare updatecyclus. Salesforce.com voert drie keer per jaar een update door, Oracle doet het elk kwartaal, Workday heeft twee keer per jaar een nieuwe release en ServiceNow heeft elke negen maanden een nieuwe update.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in