Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven kunnen Windows 10 nog vaker patchen

Voor organisaties die patches eerder willen hebben dan bij de maandelijkse update, heeft Microsoft extra mogelijkheden geïntroduceerd.
Windows 10 logo

Met ingang van de Creators Update van Windows 10 (versie 1703) biedt Microsoft zakelijke klanten de mogelijkheid om patches direct op te halen als Microsoft ze klaar heeft. Dat zal in de regel eens per maand zijn, maar soms ook vaker, schrijft Michael Niehaus bij de introductie van het nieuwe regime op Microsofts blog Technet.

Bij die extra ronde zal het gaan om patches die niet gericht zijn op het dichten van beveiligingslekken. 'Critical updates' blijft Microsoft zoals te doen gebruikelijk maandelijks verspreiden, en alleen als de noodzaak zich voordoet tussentijds.Maar updates van de functionaliteit zullen wel tussendoor gepubliceerd worden, in de vorm van een cumulatief pakket.

Met deze aanpassing stelt Microsoft organisaties in staat alvast te testen of de niet-functionele updates problemen binnen de bestaande configuratie gaan opleveren. Daarnaast kan het nieuwe regime ook helpen wanneer er  problemen zijn met onderdelen van Windows 10; een eventuele patch die een probleem verhelpt, is dan eerder beschikbaar. Organisaties zullen patches ook op individuele basis kunnen aanbrengen, zodat men in dit geval niet zonder testen het hele pakket hoeft te installeren om de 'reddende patch' aan te brengen. Overigens kan men dat desgewenst wel doen, meteen het hele pakket patches aanbrengen.

Er is geen verplichting om aan het nieuwe regime deel te nemen. Organisaties die daar geen behoefte aan hebben, krijgen de patches zoals gebruikelijk in de maandelijkse patchronde. Organisaties die gekozen hebben voor Windows Update for Business om meer grip te houden op het updaten van Windows 10, hoeven niets te doen om gevrijwaard te blijven van het nieuwe regime.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee