Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Windows 7-updates meer op nieuwste processors

Dat Microsoft het ging doen, dat was allang bekend. Maar wanneer bleef de vraag. Met ingang van april 2017, is het antwoord. Gebruikers van Windows 7 en 8.1 op pc's met de nieuwste processors, krijgen geen updates meer.
Windows 7

Dat melden onder andere Ars Technica en The Register op basis van meldingen van lezers. Personen met de gewraakte combinatie krijgen nu namelijk de mededeling dat ze niet-ondersteunde hardware gebruiken. 'Je pc is ontworpen voor gebruik met de meest recente versie van Windows. Omdat de processor niet ondersteund wordt in combinatie met de Windows-versie die je nu gebruikt, loop je belangrijke beveiligingsupdates mis', meldt Microsoft hen in een pop-up.

De beslissing om bij nieuwe processor gebruik van Windows 10 af te dwingen, werd al januari 2016 bekendgemaakt. Aanvankelijk gold dat voornemen ook de chips van de zesde generatie van Intel. Systemen met Skylake-processor zouden uiterlijk juli van dit jaar over moeten stappen op Windows 10. Dat deel van Microsofts Windows 10-push werd echter teruggenomen onder druk van het bedrijfsleven. En met het doorvoeren van de maatregel voor nieuwere processors - de 7e generatie Kaby Lake van Intel en de Ryzen-processor van AMD - treuzelde Microsoft nog wat. Maar nu is dus kennelijk voor die processors de kogel door de kerk.

Niet alle Skylake-systemen veilig

Pc's met een Skylake-processors zijn niet helemaal veilig voor Microsofts zendingsdrang rond Windows 10. De bouwer ervan moet zijn systeem wel aangemeld hebben bij Microsoft. De lijst van leveranceris die dat gedaan hebben, en de modeleln waarvoor Microsoft een uitzondering maakt, vind je via Microsofts support-pagina's.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in