Overslaan en naar de inhoud gaan

Updatehaast voor firewalls opgelegd door Cisco

Beheerders van bepaalde modellen firewalls van Cisco krijgen een spoedklus opgelegd van die grote leverancier. Urgente updates voor die netwerkbeveiligingsapparatuur moeten binnen enkele dagen worden geïnstalleerd, anders kunnen de firewalls toekomstige updates voor 'security intelligence' mislopen.
Patch
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Netwerkreus Cisco heeft maandag een zogeheten 'field notice' op zijn website gepubliceerd met daarin de waarschuwing dat beveiligingsinformatie na 5 maart dit jaar mogelijk niet meer binnenkomt op bepaalde firewalls. Het gaat om de Firepower-systemen van Cisco, zowel in fysieke vorm als in gevirtualiseerde opstelling. De digitale ondertekening van Cisco's Talos-updates met firewall-informatie wordt op 6 maart namelijk aangepast.

Wissel voor website

De certificate authority (CA) die de netwerkleverancier gebruikt voor ondertekening van de SSL-certificaten wordt 'afgeschreven' en vervangen. Cisco's Talos-tak, die bestaat uit diverse overnames op securitygebied, heeft zijn Sourcefire-website via deze CA voorzien van een digitale handtekening. Updates met zogeheten threat intelligence voor firewalls komen via die site.

Firewalls met de Firepower-software (versies 6.t tot en met 7.1) kunnen door de CA-wijziging straks niet meer de nieuwste Talos-feeds met dreigingsinformatie ontvangen. Dit omvat dan bijvoorbeeld IP-adressen waar verdacht verkeer vandaan komt (zoals DDoS-aanvallen), malwareverspreidende domeinnamen, en verkeersomleidende DNS-hosts. "Het platform kan een gedegradeerde securityhouding beleven voor toekomstige dreigingen", meldt Cisco in de field notice over deze updatekwestie.

Anderhalve week, of minder

De omschakeling vindt op 6 maart aanstaande plaats. Voor de meeste versies van Firepower heeft Cisco al updates ter beschikking die de CA-wissel fixen. Hierbij zijn er echter enkele uitzonderingen. Enerzijds oude versies die end-of-life zijn, en waarbij beheerders dus eerst een upgrade moeten uitvoeren. Anderzijds de nieuwste 7.1-versie van Firepower die volgens plan aanstaande dinsdag (1 maart ) pas een update krijgt. Dan zijn er nog maar een paar dagen voordat de verandering ingaat.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in