Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch gevoelige data buitgemaakt bij Persgroep-hack

De hacker die onlangs toesloeg De Persgroep, heeft toch toegang verkregen tot privacygevoelige klanteninformatie zoals woongegevens, bankgegevens en telefoonnummers. Het zou gaan om gegevens die werden ingevuld in webformulieren bij voornamelijk de regionale kranten van De Persgroep, zoals de Stentor en het Eindhovens Dagblad.
datalek

Afgelopen vrijdag nog wist een woordvoerder van De Persgroep aan het ANP te melden dat er “geen gevoelige of interessante informatie” was buitgemaakt bij de hack. Het zou toen volgens de woordvoerder alleen nog maar gaan om klachten en antwoorden op prijsvragen van lezers, die waren binnengekomen via webformulieren. Nu blijkt dat dit toch gevoeligere informatie kan zijn geweest dan wat de uitgeverij vrijdag heeft aangegeven. 

Ook bankgegevens gestolen

Tegenover RTL Nieuws meldt De Persgroep inmiddels dat het in “individuele gevallen” inderdaad om gevoeligere informatie gaat dan enkel antwoorden op prijsvragen en binnengekomen lezersklachten. Het vermoeden bestaat zelfs dat er van minder dan 1 procent van de getroffenen ook bankgegevens zijn gestolen. Volgens De Persgroep gaat het in dat geval om duizenden gedupeerden.

De bankgegevens zouden door de gebruikers zijn ingevuld in de webformulieren voor specifieke gevallen zoals bij het terugvragen van abonnementsgeld. Gebruikers hebben hierbij hun bankgegevens opgegeven.

Gedupeerden ingelicht

De Persgroep informeert alle 300.000 gedupeerden van de hack en doet dit nog vóór donderdag. Het geeft daarbij aan welke informatie er bij hen is buitgemaakt. Bij de groep mensen van wie De Persgroep geen mailadres heeft, wordt per post melding gemaakt van de buitgemaakte informatie.

De Persgroep heeft het datalek ook gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en er is ook aangifte gedaan bij de politie. Verder heeft het mediaconcern maatregelen getroffen in de security. "Naar aanleiding van dit incident hebben wij dan ook onze beveiliging nog verder aangescherpt", meldt de Persgroep in de e-mail naar klanten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in