Security
datalek

Datalek bij regionale kranten De Persgroep

Hacker verschafte zich toegang tot database met klanten van bijvoorbeeld De Stentor en het Eindhovens Dagblad.

© Shutterstock
29 juni 2018

Hacker verschafte zich toegang tot database met klanten van bijvoorbeeld De Stentor en het Eindhovens Dagblad.

Een hacker heeft een database van de Persgroep Nederland met ongeveer 350.000 e-mailadressen in handen gekregen. In het bestand stonden onder meer antwoorden op prijsvragen en klachten van abonnees. Die berichten waren via webformulieren binnengekomen, voornamelijk bij regionale kranten als de Stentor en het Eindhovens Dagblad.

Volgens de Persgroep is er geen gevoelige informatie van abonnees, zoals bankrekeningnummers, wachtwoorden of adressen, in verkeerde handen gekomen. De krantencombinatie heeft aangifte gedaan.

"Geen interessante gegevens"

Het is niet bekend wie de hack heeft gepleegd en waarom. "De gegevens zijn financieel niet interessant voor criminelen. Dat suggereert dat het iemand was die wilde kijken of hij gaten kon vinden. Maar dat is speculeren", aldus een woordvoerder.

Alle getroffen mensen krijgen een persoonlijke e-mail, met daarin een uitleg welke informatie van hen in de database stond. "Wie geen mail krijgt, is niet getroffen." De Persgroep wil niet zeggen wanneer en hoe de hack is gepleegd.

Lees meer over
1
Reacties
K.todd 02 juli 2018 18:54

Ook wij hebben een mail over debdatalek ontvangen, hierin staat echter wel dat onze naam, adresgegevens alsook telefoonnummers en bankrekeningnummer gehackt zijn.. andere info dan datgene gepubliceerd wordt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.