Overslaan en naar de inhoud gaan

'Samsung verbiedt gebruik AI-tools door werknemers na datalek via ChatGPT'

Samsung zou het gebruik van generatieve AI-tools als ChatGPT door werknemers verbieden. Het bedrijf heeft daar een memo over uitgestuurd, die Bloomberg heeft ingezien. Een woordvoerder van Samsung heeft tegenover het Amerikaanse nieuwsmedium bevestigd dat er een dergelijke memo is uitgegaan.
Praten met ChatGPT
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

De nieuwe regel wordt ingesteld nadat Samsung ontdekte dat engineers in april per ongeluk interne broncode hadden gelekt door het te uploaden naar ChatGPT, schrijft Bloomberg. Het is bang dat dergelijke data via AI-platformen als ChatGPT, Google Bard en Bing opgeslagen wordt op externe servers. Niet alleen is het dan moeilijker om de data terug te halen en te verwijderen, maar de data zouden ook per ongeluk bij andere gebruikers terecht kunnen komen, zo is de gedachte.

In de memo geeft Samsung aan dat generatieve AI-systemen voorlopig niet gebruikt mogen worden op computers, tablets en telefoons die in het bezit zijn van het bedrijf. Ook mogen dergelijke tools niet meer gebruikt worden op de interne netwerken. Werknemers die dit soort systemen op hun persoonlijke apparaten gebruiken, worden gevraagd om geen informatie gerelateerd aan het bedrijf of persoonlijke data die het intellectueel eigendom van Samsung kunnen onthullen te delen. Wie zich niet aan het nieuwe beleid houdt, kan ontslagen worden.

Ondertussen werkt Samsung volgens Bloomberg aan zijn eigen AI-tools voor intern gebruik. Het gaat om tools voor het vertalen en samenvatten van documenten, maar ook om systemen die kunnen ondersteunen bij software-ontwikkeling. Daarnaast wordt er gewerkt aan manieren om te voorkomen dat er gevoelige bedrijfsinformatie wordt geüpload naar externe diensten. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in