Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodklok luidt voor cybercriminaliteit bij winkels

Veel winkeliers hebben last van cybercriminaliteit, zoals oplichters die online geld proberen af te troggelen (phishing), hackers of computervirussen. Toch schatten veel ondernemers in de branche de risico's hiervan nog veel te laag in. Daarvoor waarschuwt Detailhandel Nederland.
kaaswinkel
© CC0 Pixabay.com
CC0 Pixabay.com

Eén op de acht winkeliers heeft wel eens te maken gehad met cybercriminaliteit, blijkt uit onderzoek in opdracht van de brancheorganisatie.

De gemiddelde schade zou bijna 54.000 euro bedragen. Voor één op de twaalf winkeliers loopt de schade zelfs op tot boven de 250.000 euro. Het gaat dan om herstelkosten, omzetverlies, tijdverlies en extra beveiligingskosten.

"De schades zijn dermate groot, dat de continuïteit van winkels in het geding kan zijn. Voor ons een belangrijke reden om de noodklok te luiden'', aldus adjunct-directeur Bert van Steeg van Detailhandel Nederland. Hij denkt dat vooral kleinere winkeliers zich bewuster moeten worden van de risico's die gepaard gaan met online toepassingen als kassasystemen en beveiliging. Grote ketens zouden hieraan over het algemeen wel al voldoende aandacht besteden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in