Kleine bedrijven slecht voorbereid op calamiteit

Opmerkelijk is dat bijna 60 procent van de bedrijven met meer dan duizend personeelsleden vindt dat zij (nog) meer zouden moeten doen om hun continuïteit te waarborgen, terwijl een zelfde percentage van de kleine bedrijven dat niet nodig vindt.
IT-security op 1
IT-security wordt door de ondervraagde managers het belangrijkst aspect gevonden, gevolgd door brandveiligheid, toegangsbeveiliging en klimaatbeheersing in bijvoorbeeld datacenters en cleanrooms. Voor bedrijven weegt het beschermen van het productieproces zwaarder dan het beschermen van assets en imago. Bescherming van het imago neemt in de meeste sectoren een bescheiden plaats in. Opmerkelijk als men bedenkt dat bedrijven en merken veel geld investeren in een betrouwbaar imago.
“Business continuity leeft met name onder grotere bedrijven en organisaties, maar lang niet alle respondenten zijn volledig bekend met de manier waarop je business continuity goed moet waarborgen”, aldus Koen Bogers, directeur van Siemens Building Technologies. “Ook over de financiële gevolgen of over de gevolgen voor het imago van een verstoring van de werkprocessen is weinig kennis. Duidelijk komt naar voren dat kleine organisaties aanmerkelijk minder waarde hechten aan dit thema, terwijl de relatieve impact net zo groot kan zijn.” Bogers noemt dit zorgelijk.
Geen idee van kosten van downtime
Bijna de helft van de respondenten kan geen inschatting geven van de kosten per dag van ‘downtime’ voor hun organisatie. Eén op de tien organisaties geeft aan dat één dag downtime meer dan 1 miljoen euro kost.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee