Overslaan en naar de inhoud gaan

Inloggen bij GGD-sites was tijdelijk niet mogelijk door DDoS-aanvallen

GGD GHOR - de overkoepelende brancheorganisatie van de GGD's in Nederland - was het doelwit van diverse DDoS-aanvallen. Daardoor was het gisteravond, vannacht en vanmorgen meermaals niet mogelijk geweest om met DigiD in te loggen op GGD-websites.
GGD GHOR
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Een woordvoerder van GGD GHOR laat aan AG Connect weten dat de aanvallen zich richtten op alle GGD-websites waar met DigiD kan worden ingelogd. De aanvallen begonnen gisteravond en speelden ook vannacht nog. Vanmorgen leek het volgens de woordvoerder alsof de aanvallen afgeslagen waren, maar later begonnen ze opnieuw. Voor nu zijn de problemen wel opgelost. "De leverancier is bezig met een structurelere oplossing, zodat we de aanvallen in de toekomst ook beter kunnen afweren."

Welke oplossing is ingezet voor de problemen, kon de woordvoerder niet zeggen. Ook is niet duidelijk wie de leverancier is. Wel is bekend dat er meerdere aanvallen zijn geweest: op de website spreekt de organisatie van 'enkele' aanvallen, maar de woordvoerder kon niet direct zeggen om hoeveel aanvallen het ging en of de aanvallen nog altijd lopen.

Inloggen onmogelijk

GGD GHOR meldt dat gebruikers gedurende een DDoS-aanval problemen konden hebben bij het bekijken van testuitslagen, het maken van afspraken voor een coronatest of een vaccinatie, en bij het inzien van eerder gemaakte afspraken. Mensen die negatief getest zijn op corona maar online hun uitslag nog niet hebben kunnen inzien, worden door GGD GHOR opgebeld. Het is niet mogelijk om hier zelf voor te bellen met de GGD. "In het kader van bron- en contactonderzoek worden mensen met een positieve testuitslag altijd geïnformeerd en krijgen zij ook adviezen over isolatie en het informeren van hun contacten", aldus de organisatie op zijn website.

Wie een afspraak wil maken voor een coronatest of een vaccinatie, kan telefonisch contact opnemen met GGD GHOR. Als alternatief voor testafspraken kan er gebeld worden met het landelijke nummer 0800-1202. Voor vaccinatieafspraken kan gebeld worden met 0800-7070. 

Update 15:21: GGD GHOR meldt aan AG Connect dat de aanvallen voor nu afgeslagen zijn. Het artikel is daarop aangepast. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in