Overslaan en naar de inhoud gaan

Hackers kunnen buit aan de straatstenen niet kwijt

De groep in kwestie noemt zich The ShadowBrokers. De leden gaat het niet om het vergaren van roem, ze willen geld zien. En daar schort het dus aan. Op een internetforum beklagen de hackers zich over het gebrek aan belangstelling voor hun gestolen waar, zo meldt Computerworld.

Als voorproefje werd een deel van de buit in augustus al online gezet. Experts die de code hebben onderzocht komen tot de conclusie dat het inderdaad om cyberwapens gaat, code waarmee je een tegenpartij op internet kunt dwarszitten. De rest van de code werd op een veilingsite gezet.

Nu blijkt dat er nauwelijks wordt geboden op die veiling. Het hoogste bod voor een van de wapens is 1,50 Bitcoin wat neerkomt op iets meer dan 900 dollar. Andere zaken kregen een bod van 1 dollar of zelfs nog minder. De hackers mikken op een totaal bedrag van 1 miljoen Bitcoins voor alles wat ze van de NSA hebben geroofd. Dat zou neerkomen op ruim 600 miljoen dollar. Dat bedrag is dermate hoog dat sommige experts denken dat de hele veiling niet meer is dan een publiciteitsstunt. The ShadowBrokers ontkent dat overigens.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in