Overslaan en naar de inhoud gaan

Gartner: nieuwe ransomware grootste zorg voor topmanager

Topmanagement wereldwijd vreest vooral de gevolgen van nieuwe ransomwaremodellen. Daar maken ze zich nog veel meer zorgen over dan over de gevolgen van Covid-19 en verstoorde supply chains.
ransomware
© Shutterstock
Shutterstock

Dat blijkt uit onderzoek van Gartner onder 294 senior executives wereldwijd in het derde kwartaal van dit jaar. De andere vier toprisico’s die men vreest hebben allemaal te maken met de gevolgen van de Covid-19-pandemie maar de impact van nieuwe ransomware schat men het grootst in.

Bestaanszekerheid bedreigd

Doordat de groepen achter ransomware steeds efficiënter te werk gaan en de technologie voor de aanvallen ook steeds geavanceerder wordt, zijn de mogelijke gevolgen voor bedrijven steeds groter, vrezen de topmanagers. “Dat leidt tot langere operationele verstoringen, verlies van data en de schade aan de reputatie als gevolg daarvan. Dit alles leidt tot risico’s voor de bestaanszekerheid van organisaties en managers zijn zich daar nu zeer goed van bewust. Zeker als een aanval succes heeft als gevolg van inadequate beveiliging”, zegt Matt Shinkman, vice president Gartner Risk and Audit van Gartner.

Andere belangrijke zorgen die de topmanagers hebben gaan over de gevolgen van Covid-19. Daarbij gaat het om talentvolle medewerkers krijgen en behouden, verstoringen in de supply chains wereldwijd en vertragingen bij het teruggaan naar kantoor. Terugkeren naar de vertrouwde werksituatie blijkt heel wat complexer dan verwacht. Zo moet men het hybride werken goed zien in te vullen, is er een gat ontstaan op het gebied van trainingen en ontwikkeling van de medewerkers wat men nog moet zien op te lossen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in