Overslaan en naar de inhoud gaan

Detector voor malafide sites wint Dutch Open Hackathon

Aan de Dutch Open Hackathon deden afgelopen weekend 100 ontwikkelaars mee, verdeeld over 23 teams. Zij konden aan de slag met databestanden die beschikbaar waren gesteld door politie, het kadaster, KPN, PostNL, SIDN en HeadFirst.
Dutch Open Hackathon
© Dutch Open Hackathon
Dutch Open Hackathon

Het team achter de CrimeBusterBot kreeg de eerste prijs: een geldbedrag van 7500 euro en de pioniersprijs die beschikbaar werd gesteld door SIDN. Het SIDN fonds stelt de winnaar in de gelegenheid het concept verder uit te werken. "Daarvoor is 10.000 euro beschikbaar onder voorwaarde dat er een solide team kan worden gevormd dat onder begeleiding van het SIDN-fonds aan de slag wil met het concept", legt Mieke van Heesewijk, programmamanager van SIDN fonds uit.

De CrimeBusterBot zet webcrawling- en machinelearningtechnologie in om automatisch websites aan te merken als verdacht. Door het uitvoeren van een DNS-analyse kan het gereedschap complete netwerken van malafide websites bloot leggen.

Richard Garsthagen, teamlid van CrimeBusterBot: “De Dutch Open Hackathon is een bijzonder evenement omdat het de gelegenheid biedt datasets met elkaar te combineren die normaal gesproken niet gezamenlijk toegepast kunnen worden. Hierdoor hebben wij een tool kunnen ontwikkelen die niet alleen afzonderlijke malafide websites kan identificeren, maar juist ook de achterliggende netwerken kan ontmaskeren. Als je één website hebt gevonden, blijkt het vrij eenvoudig om te achterhalen of er nog meer malafide websites actief zijn.”

Zoeken naar woonruimte

De tweede prijs van de Dutch Open Hackathon ging naar team Syntax; voor de ontwikkeling van www.afwijken.com. Dit is een platform dat mensen helpt de perfecte woonruimte buiten de grote steden te vinden, afgestemd op hun specifieke behoeften, zoals veiligheid, beschikbare scholen en prijs. De publieksprijs ging naar A-ware International voor de ontwikkeling van een online challenge die consumenten bewuster moet maken van de gevaren van ransomware. De incubatieprijs ging naar Sharefox, een applicatie voor het veilig delen van bestanden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in