Overslaan en naar de inhoud gaan

Chrome verliest 'veilig' aanduiding websites

Vanaf september toont de Google Chrome-browser niet langer de aanduiding 'veilig' in de adresbalk van een site. De reden is dat het gebruik van https zo langzamerhand standaard wordt.
Chrome Veilig

Een extra aanduiding is dan niet meer nodig, is de redenatie, meldt Ars Technica op basis van een blog van Google.Wat wel blijft is het gesloten hangslotje voor het adres. Nu zijn echter bij alle https-verbindingen zowel het slotje als het woord 'veilig' ('secure' in de Engelstalige variant van de browser) in het groen weergegeven. Daarvoor in de plaats komt een minder opvallend in zwart weergegeven slotje.

Vanaf juli gaat Google in de Chrome-browser wel bij alle sites die nog geen https-verbinding gebruiken een waarschuwing plaatsen 'niet veilig'. Dat kondigde het bedrijf al in februari aan. Bij alle http-sites komen de woorden 'niet veilig' in grijs te staan. Wanneer gebruikers op de pagina invulvelden kunnen gebruiken, schakelt de waarschuwing over op rood om te attenderen dat deze informatie voor iedereen die de verbinding onderschept, te lezen is.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in