Overslaan en naar de inhoud gaan

'Cybervrees voor China zet Britse netbeheerder aan tot verwijderen Chinese onderdelen'

De Britse energienetbeheerder National Grid is uit angst voor de cyberveiligheid begonnen met het verwijderen van Chinese onderdelen uit het elektriciteitsnetwerk. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times zondag. De onderdelen zouden zijn geleverd door Nari Technology, een bedrijf uit China.

stroomstoring
Shutterstock.com

De beslissing door National Grid werd al in april genomen, weet de FT nu te melden. Dat gebeurde nadat de netbeheerder advies had ingewonnen bij een afdeling van de Britse inlichtingendienst GCHQ, aldus een functionaris van de Britse overheid tegenover de financiële krant.

Black-outs beperken

Een werknemer van het Britse NR Electric, een dochteronderneming van Nari Technology, meldt aan FT dat het bedrijf geen toegang meer heeft tot de plaatsen waar de desbetreffende onderdelen zijn geïnstalleerd. Het zou volgens de krant gaan om componenten die onder meer de kans op black-outs verkleinen.

Nari geniet, zo schrijft de FT, steun van de Chinese overheid. Het bedrijf geeft net zoals National Grid zelf geen commentaar op de onthulling dat componenten van Chinese herkomst worden verwijderd uit het Britse elektriciteitsnet. National Grid verklaart nog wel de beveiliging van zijn infrastructuur zeer serieus te nemen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in