Overslaan en naar de inhoud gaan

Middelgrote IT-dienstverleners vallen in de smaak

Afnemers van IT-diensten zijn het meest te spreken over dienstverleners die vallen in de peergroup Medium Size. Dat blijkt uit de resultaten van het onderzoek dat Giarte jaarlijks uitvoert naar de tevredenheid van organisaties die hun IT uitbesteden.
onderzoek
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Bedrijven die in het onderzoek in de peergroep 'Medium Size' vallen, behalen jaarlijks een omzet tot 45 miljoen euro. Van de zes IT-serviceproviders die in het onderzoek een 'fan score' van 80 procent of meer haalden, kwamen er vijf uit deze peergroup: Proact, Proserve, myBrand, PeopleWare en Quanza Group.

Bereidheid belangrijk

Het onderzoek richt zich verder op de relaties tussen uitbesteders van IT-opdrachten en IT-serviceproviders. In de resultaten van het onderzoek blijkt dat door het merendeel van de uitbestedende organisaties 'bereidheid' als belangrijkste trustindicator wordt genoemd. Verder blijkt dat vooral affectieve trustindicatoren zoals 'openheid' en 'empathisch vermogen' belangrijke rollen spelen in het vormen van een positieve beoordeling bij opdrachtgevers. 

Het onderzoek van Giarte wordt jaarlijks uitgevoerd en betrof evaluaties van 637 uitbestedende organisaties. Veertig IT-serviceproviders ontvingen daadwerkelijk genoeg evaluaties om in het onderzoek mee te worden genomen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in