Overslaan en naar de inhoud gaan

CGI opnieuw aan de bak bij Burgernet

De Nationale Politie heeft de opdracht voor ontwikkeling en beheer van versie 2.0 van het online communicatieplatform gegund aan CGI.
© Burgernet
Burgernet

CGI is de rechtsopvolger van het het 2012 overgenomen Logica, dat in 2009 aan de wieg stond van de initiële versie van Burgernet. Het contract voor het realiseren en beheren versie 2.0 heeft een looptijd van 7 jaar met de optie tot 3 jaar verlenging. Naast de werkzaamheden aan het nieuwe systeem blijft CGI het bestaande Burgernet beheren. Zodra Burgernet 2.0 gereed is, neemt CGI dat in beheer.

Zelfredzaamheid vergroten

Burgernet heeft op dit moment een landelijke dekking en ruim 1,6 miljoen deelnemers. Maandelijks worden circa 2.100 Burgernetacties uitgezet. Het Burgernetsysteem beoogt de communicatie tussen burgers, gemeenten en politie op nationale schaal te bevorderen om zo de veiligheid, leefbaarheid en zelfredzaamheid te vergroten. Het netwerk wordt ingezet om burgers te informeren en te betrekken bij het oplossen van vermissingen en misdrijven. 

Versie 2.0 moet een 'volwaardig en wederkerig netwerk op het gebied van veiligheid' worden. Zo zullen sociale media in het systeem worden geïntegreerd, zodat niet alleen tekst maar ook foto’s en video’s  kunnen worden uitgewisseld. Door de ondersteuning van andere aanvullende communicatiekanalen (zoals matrixborden van gemeenten en lichtkranten in de bus en tram) moeten meer burgers worden bereikt. Ook komen er voorzieningen om Burgernet over de landsgrenzen in te zetten.

'Voorbeeld van digitale transformatie'

General manager Ron de Mos van CGI Nederland is in zijn noppen met de opdracht: ”CGI is er bijzonder trots op een bijdrage te mogen blijven leveren aan Burgernet. We vinden het een mooie kans een robuust nieuw kernsysteem te (door)ontwikkelen en met geavanceerde digitale technologieën de effectiviteit ervan te vergroten. Burgernet 2.0 is een mooi voorbeeld van de rol die digitale transformatie kan spelen om de (sociale) veiligheid in de maatschappij te verbeteren.

Voorzitter Gery Veldhuis van de Stuurgroep Burgernet is vol vertrouwen in de samenwerking met CGI: "CGI is sinds het begin bij Burgernet nauw betrokken en heeft veel expertise op het gebied van veiligheid”.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in