Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname Shazam door Apple baart Brussel zorgen

De Europese Commissie is een diepgaand onderzoek begonnen naar de beoogde overname van muziekherkenningsapp Shazam door technologiegigant Apple. Brussel is bang dat de fusie de keuzemogelijkheden voor gebruikers van muziekstreamingdiensten gaat beperken.
Shazam icon
© Shazam
Shazam

EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging): "Ons onderzoek moet duidelijk maken of muziekfans kunnen blijven genieten van aantrekkelijke aanbiedingen.'' Ze vreest dat Apple toegang krijgt tot commercieel gevoelige gegevens over klanten van de concurrentie via Shazam en die informatie gebruikt om klanten bij de concurrentie weg te krijgen. De commissie heeft volgens de regels tot 4 september de tijd om het onderzoek af te ronden.

Muziekstreamingsdienst Apple Music is de tweede grootste provider in Europa. De muziekherkenningsapp Shazam is wereldwijd de grootste en ook marktleider in de Europese Economische Ruimte (EER), het gebied van de 28 EU-landen plus Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein. In februari hadden zeven Europese landen uit de EER Brussel al gevraagd mogelijke verstoring van de concurrentie op de markt te onderzoeken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in