Overslaan en naar de inhoud gaan

Musk geeft uitleg over vreemde tweets

Tesla-baas Elon Musk is met een uitgebreide toelichting gekomen op de tweets over het van de beurs halen van Tesla en vooral dat de financiering al rond zou zijn.
Elon Musk
© Tesla
Tesla

Volgens Musk wordt gesproken met het Saudische staatsinvesteringsfonds over een rol bij het mogelijk beëindigen van de beursnotering van de bouwer van elektrische auto's.

Het investeringsfonds heeft de afgelopen maanden een belang van 5 procent in Tesla opgebouwd. Musk meldde eerder via Twitter Tesla van de beurs te willen halen bij een koers van 420 dollar per aandeel. Ook zei hij dat de financiering al rond te hebben. Nu benadrukt Musk dat hij dat laatste had gezegd nadat hij met de Arabieren had gesproken. Die zouden bereid zijn hun omvangrijke kapitaal aan te wenden voor een privatisering.

De berichten zorgden vorige week voor flinke commotie op de beurs in New York. Verschillende investeerders hebben Musk en zijn bedrijf Tesla aangeklaagd. De eisers noemen de tweets van Musk vals en misleidend en een 'kernaanval' bedoeld om shortsellers (mensen die speculeren op koersdalingen) uit te schakelen. Beurswaakhond SEC kondigde al een onderzoek aan naar de onorthodoxe mededeling van dergelijk koersgevoelig nieuws via Twitter.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in