Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft zoekt meer grip op OpenAI

Microsoft doet volgens The Wall Street Journal en The Information opnieuw een grote investering in OpenAI, het bedrijf dat Elon Musk met een aantal investeerders zeven jaar geleden opzette, primair om koploper te worden in nieuwe AI-technologie en te zorgen dat niemand de technologie exclusief kan exploiteren of misbruiken. Inmiddels vaart het bedrijf echter een andere koers.
tekst bol
© Shutterstock
Shutterstock

Het is niet de eerste keer dat Microsoft met veel geld over de brug komt richting OpenAI. In 2019 stak het bedrijf al 1 miljard dollar in de onderneming. Daar heeft het dan ook alle reden toe. De ontwikkeling van een groot aantal AI-gebaseerde toepassingen van Microsoft leunt zwaar op de technologie van OpenAI. In de overeenkomst tussen Microsoft en OpenAI is afgesproken dat beide bedrijven exclusief samenwerken in de ontwikkeling van nieuwe supercomputertechnologie voor Azure op basis van OpenAI-technologie.

Dat heeft inmiddels geresulteerd in onder meer de OpenAI Service op Azure die Microsoft afgelopen jaar tijdens zijn Ignite-conferentie onthulde. De bedrijven zouden volgend beide publicaties in de afgelopen weken veel in gesprek geweest zijn om nieuwe afspraken te maken.

Net als een mens

OpenAI is vooral geïnteresseerd in het toevoegen van zogeheten artificial general intelligence (AGI), waarmee applicaties kunnen nadenken zoals een mens dat ook zou doen. Dat zou kunnen resulteren in oplossingen voor nog onbekende taken, maar wel beredeneerd op een manier waarmee de mens goed overweg kan.

OpenAI is ook de grondlegger van een van de meest geavanceerde natuurlijke taalmodellen GPT-3 en van DALL-E2, een model dat afbeeldingen genereert op basis van ingevoerde tekst. Vorige maand kondigde Microsoft aan deze technologie voor een breed publiek beschikbaar te maken.,

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in