Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft verhoogt prijzen voor Office 365 pakketten per maart 2022

Voor het eerst in tien jaar verhoogt Microsoft de prijzen voor bijna alle zakelijke Office 365 pakketten. Voor de abonnementen van particulieren en voor het onderwijs is dit niet het geval. Een woordvoerder van Microsoft Nederland laat weten dat ze pas volgende week weten of de prijsstijging ook voor Nederland geldt.

De prijsverhoging komt neer op 12 dollar (van 5 naar 6 dollar) per gebruiker per jaar voor de Microsoft 365 Business Basic en tot 48 dollar per gebruiker per jaar voor de Microsoft 365 E3 bundels.

Microsoft zegt zelf sinds de pakketten uitkwamen, zo'n tien jaar geleden, nog geen prijsverhogingen te hebben doorgevoerd, meldt ZDNet. Met uitzondering van kleine prijsstijgingen voor de Suites. Met de prijstoename wil Microsoft de prijzen van de concurrent matchen. Sinds de introductie van Microsoft 365, de alles-in-één abonnementsformule van Office, Windows en Enterprise Mobility en Security (EMS), heeft Microsoft wel 24 apps aan de Microsoft Suites toegevoegd.

Dat zijn onder meer Teams, Power Apps, Power BI, Power Automate, Stream, Planner, Visio, OneDrive, Yammer en Whiteboard. Voor een aantal rekende het bedrijf wel extra kosten, of moesten er aparte licenties of een abonnement worden aangeschaft. Ook lieten woordvoerders van Microsoft weten dat er over de laatste tien jaar meer dan 1400 nieuwe functionaliteiten aan de Office 365 software zijn toegevoegd. 

Voor de Microsoft 365 E5 zal er geen prijsverhoging komen. Deze versie kost op dit moment zo'n 57 dollar per gebruiker per maand. Met de nieuwe prijzen voor de andere pakketten, verwacht het bedrijf dat de E5 pakketten aantrekkelijker worden. Verder lieten de woordvoerders weten dat bij Teams voor ondernemingen de limiet voor het aantal deelnemers komt te vervallen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in