Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapitaalinjectie voor fintech-startups

Het Nederlandse blockchaininvesteringsfonds Maven 11 heeft 40 miljoen euro opgehaald waarmee geïnvesteerd wordt in startups die innovatieve financiële diensten creëren. Dat maakt het fonds bekend in een persbericht.

“Blockchain-technologie maakt het mogelijk om een ​​volledig nieuwe infrastructuur te creëren die financiële diensten mogelijk maakt zonder tussenkomst van een derde partij. Diensten zoals betalen, lenen, sparen, beleggen en verzekeren worden hierdoor efficiënter, transparanter en wereldwijd toegankelijk voor iedereen met een internetverbinding", zegt Balder Bomans, Managing Partner bij Maven 11.

Decentrale financiële producten

Maven 11 investeert bijvoorbeeld Maple Finance, een financieringsprotocol en marktplaats voor kapitaalintensieve bedrijven. Een ander bedrijf waarin Maven 11 heeft kunnen investeren, is Zapper. Zapper biedt consumenten en professionals een dashboard voor alle interactie met decentrale financiële producten zonder persoonlijke gegevens prijs te geven.

Positie Nederland in fintechwereld

Nederland doet het niet slecht in de fintechwereld, vertelden marktkenners eerder aan AG Connect, maar gezien de potentie zou het beter kunnen. Volgens kenners is er in Nederland meer samenwerking nodig. Van de categorie grote spelers zijn er bijvoorbeeld niet zoveel als dat je zou verwachten als de voorwaarden zo goed zijn, aldus Bauke Sprenger van PwC. “Iedereen kent Adyen en Flow Traders. We hebben ook een aantal leuke paymentproviders. Daarbuiten zijn weinig andere voorbeelden. Enige dat je kunt zeggen, is dat landen als Frankrijk en Spanje ze niet hebben.”

Don Ginsel van Holland Fintech, waar meer dan 500 fintechspelers en financiële dienstverleners aan zijn verbonden: “Het mooie aan de Nederlandse fintech is dat de markt uiteenvalt in duizenden kleinere gespecialiseerde spelers, die allemaal samenwerken om betere financiële diensten te leveren. Er komt dus niet een killer-financeapp.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in