Overslaan en naar de inhoud gaan

Techreuzen investeren steeds meer geld in fintech

Grote techbedrijven krijgen meer interesse in fintech. Volgens onderzoek van accountantsbureau KPMG investeren bedrijven als Alibaba, Amazon en Apple namelijk steeds meer in financiële technologie. Alphabet, het moederbedrijf van Google, is de grootste investeerder onder de technologiereuzen.
Investeringen
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Technologiereuzen investeerden vorig jaar wereldwijd samen 3,5 miljard dollar (3,2 miljard euro) in financiële technologie, tegenover 600 miljoen dollar vijf jaar geleden. In die tijd hebben Alphabet en de Chinese bedrijven Tencent en Alibaba het meeste in fintech geïnvesteerd.

Technologiebedrijven trekken vaak samen op met financiële bedrijven. Zo wijzen de onderzoekers erop dat Apple met behulp van de zakenbank Goldman Sachs een creditcard op de markt heeft gebracht.

KPMG verwacht bovendien dat de trend doorzet en steeds meer niet-financiële bedrijven actief worden op de markt.

Europese investeringen stijgen

Vorig jaar werd er wereldwijd bijna 136 miljard dollar in financiële technologie geïnvesteerd, iets minder dan vorig jaar. De Europese investeringen van fintech stegen vorig jaar naar iets meer dan 58 miljard dollar, een toename van 30 procent ten opzichte van 2018.

Die forse stijging kan onder meer toegeschreven worden aan de overname van het Britse betaalbedrijf Worldpay door het Amerikaanse FIS. Bij die overname was een bedrag van 42,5 miljard dollar gemoeid. "De groeiende volwassenheid van de Europese fintechmarkt en de toenemende behoefte van de financiële sector om te innoveren zorgen voor veel belangstelling van investeerders voor financiële technologie", legt Nienke Wichers Hoeth, Fintech-partner bij KPMG, uit.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in