Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Gerard Sanderink-stichtingen voor Twentse technologie opgeheven’

De twee door Gerard Sanderink opgerichte stichtingen die moesten regelen dat het fortuin van de Centric-eigenaar na zijn dood in zijn geboorteregio Twente terechtkomt, zijn opgeheven. Dat meldt Tubantia vrijdag.
Centric-topman sSanderink
© Centric
Centric

Sanderink bouwde een bedrijvenimperium op dat inmiddels honderden miljoenen waard is. In 2014 maakte de zakenman bekend dat hij zijn geld zou nalaten aan zijn geboorteregio Twente, waar het moest worden ingezet om technologie te ontwikkelen. Er werd een stichting opgericht onder de naam Sanderink Technology Center voor research en development, waarmee een technologiecentrum uit de grond moest worden gestampt. Dat centrum is er vooralsnog niet gekomen, schrijft de krant.

Daarnaast kwam er de Stichting Gerard Sanderink, die ervoor zorgde dat ieder jaar tien studenten een studiebeurs ontvingen, zo schrijft Tubantia, waar studenten die veel profijt hebben gehad van deze beurs hun verhaal doen. Sinds 2019 werden geen studiebeurzen meer uitgereikt.

Stilletjes opgeheven

Tubantia meldt dat uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel duidelijk wordt dat beide stichtingen de afgelopen weken stilletjes zijn opgeheven. Op 18 januari werd de Stichting Gerard Sanderink uitgeschreven en op 21 februari verdween Stichting Technology & Cybersecurity Gerard Sanderink.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in