Overslaan en naar de inhoud gaan

Datalek kost bedrijf gemiddeld 3,3 miljoen euro

Een datalek kost een bedrijf gemiddeld 3,29 miljoen euro per aanval. Dat wordt duidelijk uit het Cost of a Data Breach Report van IBM. De kosten van één gelekt (persoons)gegeven bedragen gemiddeld 124 euro.
wat te doen bij een datalek

Voor het rapport, dat samen met het Ponemon Institute is opgesteld, zijn wereldwijd meer dan drieduizend mensen gesproken die werken bij iets meer dan vijfhonderd organisaties.

In het document zijn allerlei inzichten over kosten van datalekken beschreven. Zo wordt duidelijk dat de kosten verreweg het hoogste zijn in de Verenigde Staten, met daarachter het Midden-Oosten. Over Nederland zijn geen gegevens bekend.

Kosten per sector

Bij een vergelijking tussen de sectoren springt -qua kosten- de gezondsheidszorg erboven uit met een gemiddelde van bijna 6,5 miljoen euro per datalek. De energiesector en de financiële sector volgen kort daarachter.

Als het gaat om de hoeveelheid tijd die nodig is om een datalek te identificeren, dan zijn Brazilië, het Midden-Oosten en Latijns Amerika koploper. In die regio’s kost het gemiddeld meer dan driehonderd dagen om een datalek te vinden.

Aangetaste reputatie

De kosten waarmee bedrijven te maken krijgen na een datalek bestaan uit verschillende onderdelen. Uit het rapport wordt duidelijk dat zo’n 40 procent financiële schade ontstaat door zaken die bedrijven mislopen, zoals doorstroming in het klantenbestand, onderbrekingen in systemen en een aangetaste reputatie.

Het volledige rapport is hier te vinden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in