Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Biden-regering vindt Huawei onbetrouwbaar

De nieuwe president Joe Biden is ook argwanend om met de Chinese leverancier Huawei zaken te doen. Een woordvoerder van het Witte Huis verklaarde deze week dat telecomapparatuur gemaakt door onbetrouwbare leveranciers, inclusief Huawei, een bedreiging is voor de Verenigde Staten en haar bondgenoten.
Joe Biden
© WhiteHouse.gov
WhiteHouse.gov

De Amerikaanse regering gaat aan de slag om Amerikaanse telecomnetwerken vrij te stellen van onbetrouwbare leveranciers, zoals Huawei, aldus de woordvoerder. Het gaf op die manier een wat informatie vrij over de plannen die het heeft voor grote Chinese leveranciers in het Amerikaanse telecomnetwerk.

Zwarte lijst

“We zullen ervoor zorgen dat het Amerikaanse telecommunicatienetwerk geen apparatuur van onbetrouwbare leveranciers gebruikt en we zullen samenwerken met bondgenoten om hun telecommunicatienetwerken te beveiligen en investeringen te doen om de productie van telecommunicatieapparatuur uit te breiden door vertrouwde Amerikaanse en aanverwante bedrijven”, aldus de woordvoerder.

Voorganger Donald Trump plaatste Huawei op een zwarte lijst waardoor Amerikaanse toeleveranciers van Huawei niet langer bepaalde producten en componenten mogen leveren aan die Chinese telecomgigant. Onder andere processerfabrikant Intel kreeg hiermee te maken toen Trump zijn eerder verleende toestemming weer introk.

Huawei heeft de beschuldigingen van de Verenigde Staten dat het onbetrouwbaar zou zijn altijd ontkent.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in