Overslaan en naar de inhoud gaan

.NL domeinnamen blijven het populairst

Het loopt nog geen storm met de aanschaf van nieuwe domeinextenties. Tot deze conclusie komt Domeinmatch.nl na het eerste jaar als domeinnamenhandelsplatform. Van de verschillende veilingen die Domeinmatch de afgelopen maanden organiseerde, ging het in 95 procent van de gevallen om .NL en .BE domeinnamen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Daarnaast worden volgens Nick van der Leeuw van Domeinmatch veel hogere bedragen betaald voor .NL en .BE domeinnamen. "De afgelopen maanden gingen onder andere Zwembaden.nl, Saunas.nl, Cams.nl, Medicijnen.be, Geneesmiddelen.be, Portugal.nl en Reisverzekeringen.nl over de toonbank voor bedragen tussen de 5000 en 40.000 euro. Voor nieuwe extensies en oudere extensies zoals .NET en .EU blijkt nauwelijks interesse voor meer dan 500 euro."

Om in te spelen op de vraag van de markt, organiseert Domeinmatch.nl van 18 tot 25 november een nieuwe veiling gericht op .NL domeinnamen. Het gaat om 365 generieke .NL domeinnamen, die minimaal 15 jaar oud zijn. Onder deze domeinnamen bevinden zich domeinnamen als Aantrekkelijk.nl, Moe.nl, Bekeuring.nl, Geniaal.nl, Wisselen.nl en Spijt.nl. "Alle domeinnamen in deze veiling vallen in de prijscategorie tussen de 500 en 999 euro, waardoor ook particulieren en bedrijven met een kleiner budget een premium generieke .NL domeinnaam kunnen bemachtigen", aldus Van der Leeuw.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in