Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN erkent mogelijke verwarring over glasvezel

Het bedrijf reageert daarmee op aantijgingen van het Amsterdamse advocatenkantoor Loonstein. Dat beticht KPN van misleiding en kondigde dinsdagavond aan namens enkele tientallen gedupeerde klanten naar de rechter te stappen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

KPN liet weten met de betrokken klanten in gesprek te gaan om mogelijke onduidelijkheden over geleverde diensten op te helderen. Als blijkt dat er toch klanten zijn die te veel hebben betaald, dan krijgen die het te veel betaalde bedrag terug, zo beloofde KPN.

Circa 20.000 klanten hebben combinatie koperkabel-glasvezel

Ongeveer 20.000 klanten in vijf gemeenten hebben volgens KPN in 2008 en 2009 een internetabonnement afgesloten waarbij deels gebruik wordt gemaakt van glasvezel. Het laatste deel van de verbinding, van de wijkkast naar de huiskamer, bestaat nog wel uit koperdraad.

KPN erkent dat het destijds in marketingcampagnes de term glasvezel heeft gebruikt, en dat daardoor mogelijk verwarring is ontstaan.

Product nu landelijk beschikbaar als VDSL

Inmiddels is het product landelijk beschikbaar en heet het VDSL. Glasvezel tot in de huiskamer (Fiber To The Home, FTTH) is op sommige plaatsen ook verkrijgbaar. Dat is een nog sneller, maar ook duurder product.

KPN snapt de mogelijke verwarring bij de klanten die in 2008 en 2009 een gedeeltelijk glasvezelproduct hebben gekocht, en betreurt die. Het bedrijf benadrukt dat de circa 400.000 klanten die glasvezel tot in huis hebben aangeschaft, die ook daadwerkelijk hebben gekregen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in