Overslaan en naar de inhoud gaan

IEEE werkt aan standaard voor Internet of Things

Onder de projectnaam IEEE P2413 werken vooralsnog 24 bedrijven samen aan een overkoepelende architectuur voor het IoT. Daarbij zijn onder meer Oracle, Cisco Systems, Huawei Technologies, General Electric en Qualcomm betrokken. Daarnaast werken zeven brancheorganisaties mee, zoals het Industrial Internet Consortium. IEEE wil hiervoor ook samenwerken met diverse organisaties zoals ETSI, het Europese Telecommunicatie Standaardisatie Instituut, ISO en M2M ( de machine-to-machine group).
IEEE
© IEEE
IEEE

Dat moet een standaard opleveren voor het delen van data tussen IoT-systemen. Veel apparaten die hierop aangesloten zullen worden, zijn hiertoe niet in staat.

Inmiddels zijn er diverse initiatieven om te komen tot standaarden voor IoT. Oleg Logvinov, voorzitter van de werkgroep, benadrukt dat IEEE deze groepen niet wil wegvagen maar er juist onderdak aan wil geven voor samenwerking aan een gestandaardiseerde architectuur. “Alleen een wereldwijde internationale standaard kan zorgen voor een schaalbaar gemeenschappelijk platform”, zo verklaart hij.

De P2413-groep wil basale bouwblokken definiëren voor IoT-systemen die voor alle industrieën gelden. Dat moet geschieden in samenwerking met zo veel mogelijk partijen en al in 2016 een standaard opleveren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in