Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws voor Hans Nipshagen

Dat KPN met een dergelijk dienst komt is geen nieuws, de concurrentie biedt iets dergelijks al langer en het past perfect in de trend van ‘video anytime, anywhere’. Er zijn twee redenen waarom dit nieuws opvallend is.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ten eerste levert KPN hiermee een zogenaamde Over The Top-dienst. Iedereen kan nu via KPN TV kijken, ook al heb je geen internetabonnement bij KPN. Dit is een opmerkelijke stap voor een ISP, maar past perfect in het plaatje waarbij steeds meer consumenten hun abonnement afpellen tot de kale lijn en daar bovenop on demand-diensten nemen (zoals HBO, Netflix, et cetera).

Verschuiving naar video

Ten tweede, op basis van de data en cijfers die wij vandaag zien bij Akamai, voorspel ik dat over vijf jaar 80 procent van al het internetverkeer bestaat uit video. Initiatieven als deze van KPN dragen daar fors aan bij. Saillant detail is dat het internet van vandaag de dag niet in staat is om met dergelijke grote hoeveelheden data te werken. Organisaties die video aanbieden aan eindgebruikers moeten aan de slag om ervoor te zorgen dat die video altijd, overal en vooral ook in de juiste resolutie zonder haperen wordt afgeleverd. Niets doen is geen optie.

Snelle ontwikkelingen

We kunnen de komende tijd meer van dergelijke initiatieven verwachten. En als het aanbod er eenmaal is zal de consument er ook gebruik van gaan maken. 4K streamen naar je smartphone over het mobiele netwerk is nu nog ondoenlijk, maar de ontwikkelingen gaan snel. Zonder dat je er erg in hebt is het business as usual. En blokkerige beelden of bufferende video’s worden dan niet meer geaccepteerd. Werk aan de winkel!

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in