Overslaan en naar de inhoud gaan

De SIM-kaart verdwijnt

De SIM-kaart is nu nog het fysieke element dat het abonnement bij een telecomaanbieder koppelt aan een toestel. Met een e-SIM (embedded SIM) zou het gefriemel met het kleine chipje niet meer nodig zijn.
SIM-kaart
© Shutterstock
Shutterstock

De e-SIM geeft gebruikers de mogelijkheid van telecomaanbieder te wisselen door de informatie op een embedded chip te wijzigen via een interface op de telefoon. Apple werkt al aan het toepassen van de nieuwe mogelijkheid in hardware, meldt The Financial Times. Een opstapje daar naar toe was de Apple SIM die in de LTE iPad zat, die vorig jaar beschikbaar kwam. Ook Samsung zou al voorbereidingen treffen.

Volgens de brancheorganisatie GSM Association staan veel van de aangesloten telecomaanbieders inmiddels positief ten opzichte van de ontwikkeling. Sommigen hebben echter de komst van de e-SIM getraineerd omdat deze het overstappen naar een andere provider zou vergemakkelijken.

De e-SIM standaard kan al in de loop van volgend jaar afgerond en geratificeerd worden. Dat betekent overigens niet dat de traditionele SIM-kaart gelijk verdwenen zal zijn. Vermoedelijk bestaan de twee opties nog enige tijd naast elkaar.

De toestelmakers willen graag af van de SIM-kaart en zijn houdertje. Het zijn kwetsbare onderdelen en die verhinderen bovendien een verdere afslanking van de toestellen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in