Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft start verkoop Windows voor IoT

Microsoft demonstreerde de combinatie al eerder tijdens de BUILD-conferentie in april. De combinatie was toen onderdeel van een piano die met behulp van de hard- en softwarecombinatie als een pianola voorgeprogrammeerde liedjes kon spelen. Ook was de combinatie in staat liedjes die op de piano werden gespeeld te registreren en via de Windows Azure-cloud te delen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Microsoft en Intel zien een grote behoefte bestaan aan kleine, eenvoudige hardware waar een app en drivers voor geschreven kunnen worden om de 'dingen' van het Internet of Things aan te sturen. Microsoft heeft al jaren Windows Embedded beschikbaar voor gebruik in apparatuur met een gespecialiseerde functie, zoals printers, geldmachines en kassa's. Ook dit besturingssysteem heeft volgens Microsoft potentie voor gebruik in het Internet of Things. Maar de toepassing ervan is specialistisch werk. Microsoft wil met het Galileo-board en de nieuwe Windows-versie juist de startersbedrijfjes en hobbyisten aanspreken. Microsoft heeft daartoe een aantal softwaregereedschappen via GitHub in het open source domein beschikbaar gemaakt.

Sharks Cove is een andere categorie

Deze combinatie is daarom meer een Windows-alternatief voor de Raspberry Pi dan het Sharks Cove-board dat vorige week door Microsoft werd aangekondigd. De Sharks Cove is een volwaardige pc op een klein moederboard met een maximum aan interfaces. Deze combinatie is meer bedoeld voor hardwarebouwers die makkelijk toegankelijke hardware willen gebruiken voor het schrijven van bijvoorbeeld drivers en apps die later op een reguliere pc worden aangesloten.Sharks Cove is met een prijs van 299 dollar ook veel duurder.

Het Galileo-board heeft een veel simpeler 400 MHz Quark SoC X1000 CPU en verschillende poorten zoals een ethernetpoort, een PCI-interface en USB 2.0. Intel verkocht de Galileo tot voor kort alleen met een uitgeklede versie van Linux. De variant met Windows is alleen te krijgen via Microsoft, hoewel het bedrijf heeft aangekondigd de Windows-versie beschikbaar te willen maken voor iedereen die een Galileo-board koopt. De software zou ook beschikbaar moeten komen voor wie al een Galileo heeft. Het Galileo-board kost rond de 70 euro.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in