Overslaan en naar de inhoud gaan

Google ontkent gebruik WiFi-snuffelpatent

Google reageert daarmee op de suggesties dat het bedrijf wel degelijk bewust de gegevens van de WiFi-netten plukte. In mei werd duidelijk dat de voertuigen die Google gebruikt om de Street View foto's te maken, en passant ook allerlei privacygevoelige van particuliere WiFi-netten hebben opgepikt en opgeslagen. Google heeft tot nog toe ontkend dat die opslag onderdeel vormde van het bedrijfsbeleid.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De recente ontdekking van een patentaanvraag op technologie om privé-netten te analyseren die Google in 2008 deed, leek een ander licht op die bewering te werpen.

Google zegt nu echter dat het 'snuffelpatent' niet is gebruikt in gevallen die recent zoveel verontwaardiging opriepen. Eric Schmidt stelt in The Financial Times inmiddels intern onderzoek te doen naar degene die verantwoordelijk is voor het plaatsen van de gewraakte code aan boord van de Street View-voertuigen en die daarmee, zonder medeweten van de bedrijfsleiding, WiFi-gegevens te hebben verzameld. Volgens onbevestigde berichten zou de betreffende softwarespecialist de software hebben ontwikkeld in de 20 procent werktijd die medewerkers mogen besteden aan de uitwerking van eigen ideëen. De software zou aanvankelijk bedoeld zijn voor het ontdekken van WiFi-netwerken op de Google-campus.

Google werkt sinds afgelopen vrijdag volledig mee aan de rechtszaken die in diverse landen zijn gestart naar aanleiding van de privacyschending door Google.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee