Overslaan en naar de inhoud gaan

Google en Microsoft begraven patent-strijdbijl

In totaal zouden 18 patenten betrokken zijn in een schikking die beide bedrijven in een gezamenlijke verklaring melden. Details over de inhoud van de schikking worden niet gegeven en moeten klaarblijkelijk ook deels nog worden uitgewerkt. Maar de intentie om niet langer via de rechter naar oplossingen te zoeken lijkt wederzijds te zijn bevestigd.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Dwarsbomen

Conflicten over dergelijke technologieën liepen de afgelopen jaren hoog op. Onder meer doordat partijen er een middel in zagen om elkaar in hun productontwikkelingsstrategie te dwarsbomen. Maar de laatste tijd verschuift de tactiek meer naar onderhandelen over licentiëring, iets waar ook de rechter veelal op aanstuurt.

De patenten waarover Google en Microsoft in clinch lagen hadden betrekking op onder meer wifi en andere technologieën die in mobiele apparaten worden toegepast. Sommige van de patenten in kwestie kwamen in Google's bezit door de overname van Motorola in 2011. Toen Google Motorola 3 jaar later (met kolossaal verlies) doorverkocht aan het Chinese Lenovo, behield het wel de patenten.

Xbox

Een van de omstreden patenten beschrijft een procedure om lange tekstberichten op te knippen in goedkoper verzendbare kleine brokken, die dan na aankomst weer worden samengevoegd. Een ander patent waarover Microsoft en Google steggelden, betreft een methode om videostreams realtime te comprimeren, wat Microsoft graag zou toepassen in zijn Xbox-spelcomputers, maar waarvoor Google prohibitief hoge licentie-vergoedingen vroeg.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in