Overslaan en naar de inhoud gaan

Autoriteit Persoonsgegevens breidt directie uit voor AVG

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft 4 nieuwe directeuren aangesteld om zich voor te bereiden op de nieuwe Europese privacywetgeving: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
Autoriteit Persoonsgegegevens

De AP voert aan dat de invoering van de AVG vanaf 25 mei 2018 tot ingrijpende veranderingen leidt voor de bescherming van persoonsgegevens en dus ook voor het toezicht en de toezichthouder. Tot nu toe vormden Aleid Wolfsen en Wilbert Tomesen het college van de AP, waarbij Wolfsen voorzitter is. Al eerder werd Bas den Hollander aangesteld als algemeen directeur (a.i).

De 4 nieuwe directeuren zijn:

  • Gerard Bukkums: directeur Klantcontact en Controlerend Onderzoek. Hij is afkomstig van de Inspectie van het Onderwijs.
  • Thijs Drouen is directeur Juridische Zaken en Wetgevingsadvisering. Hij was hoofd Juridische Zaken bij de AP.
  • Marianne Niessink is directeur Beleid, Internationaal, Strategie en Communicatie. Hiervoor werkte zij bij het ministerie van Justitie & Veiligheid.
  • Cecile Schut is directeur Systeemtoezicht, Beveiliging en Technologie. Voorheen werkte zij bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.

'Drie keer zo veel personeel nodig'

De AP kan nieuwe medewerkers goed gebruiken. Medio vorig jaar liet Wolfsen al weten dat de waakhond zeker drie keer zo veel personeel nodig zou hebben als gevolg van de invoering van de AVG. Uit een rapport van adviesbureau Andersson Elffers Felix, dat de AP had laten uitvoeren, bleek dat de 72 fte’s op zijn minst uitgebreid moesten worden tot 222 maar liever nog tot 270 fte’s.

Door de nieuwe regelgeving moet de AP klachten anders behandelen. Ook moet er veel meer samengewerkt worden met andere Europese toezichthouders en moet de organisatie systeemtoezicht gaan uitvoeren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in