Overslaan en naar de inhoud gaan

Toezichthouders willen end-to-end-encryptie voor videobelapps

Partijen die videobellen aanbieden moeten alle gebruikers end-to-end-encryptie aanbieden. Ook degenen die gratis gebruik maken van de technologie. Dat stellen internationale privacytoezichthouders.
Privacyverordening
© CC by S.A. 2.0
CC by S.A. 2.0

De toezichthouders van Australië, Canada, Gibraltar, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland hebben gezamenlijk een brief opgesteld waarin zij hun zorgen uiten over privacy en security van videobelapps.

De organisaties doen daarin enkele aanbevelingen. Er wordt onder meer opgeroepen om end-to-end-encryptie beschikbaar te maken voor alle gebruikers van de apps. Ook moeten aanbieders uitleggen wat verschillen zijn tussen de standaard en end-to-end-encryptie. De privacytoezichthouders willen daarnaast dat gebruikers zelf instellingen kunnen bepalen.

Locaties voor dataopslag

De toezichthouders willen dat aanbieders volledig transparant zijn met gebruikers over de locaties waar gegevens zich bevinden en naar welke rechtsgebieden deze naartoe worden geleid. Ook hierbij moeten gebruikers zelf de touwtjes in handen hebben.

Daarnaast zijn de organisaties van mening dat videobelapps persoonlijke informatie niet langer moeten bewaren dan noodzakelijk. Als persoonlijke data voor andere doeleinden worden gebruikt, moeten apps dit van tevoren kenbaar maken. In het geval van advertenties moet er uitdrukkelijke toestemming worden verkregen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in