Overslaan en naar de inhoud gaan

TCS krijgt miljoenenboete voor diefstal van code

Computer Sciences Corporation (CSC) heeft van een jury in Texas gelijk gekregen (pdf) in een rechtszaak tegen Tata Consultancy Services (TCS)  over de diefstal van computercode en documentatie. TCS moet 120 miljoen dollar betalen. 

De zaak draait om het gebruik van de VANTAGE-ONE- en CyberLife-platformen, legt The Register uit.  Een levensverzekeringsmaatschappij, genaamd Transamerica Corp, had jarenlang een licentie van CSC voor het gebruik van deze platformen. Het onderhoud werd verzorgd door TCS en Tata America International Corporation. In 2014 kregen deze bedrijven de mogelijkheid de software aan te passen via een Third-Party Access Addendum van CSC. Daarin stond een beperking dat de gewijzigde software alleen voor de betreffende klant mocht worden gebruikt. 

Ongeoorloofde toegang

Maar in 2016 vond Transamerica dat het tijd werd voor nieuwe software. Zowel CSC als Tata brachten een bod uit. Tata won met het eigen platform BaNCS en nam daarbij ook 2000 werknemers van Transamerica in dienst. CSC tekende protest aan en beweerde dat deze werknemers toegang hadden tot code en documentatie van VANTAGE-ONE en CyberLife en deze informatie ter beschikking stelden aan het team dat aan BaNCS werkte. 

In 2019 ontaardde dat in een rechtszaak nadat in een mailwisseling tussen Tata en Transamerica per ongeluk een werknemer van CSC in de cc was  meegenomen. Uit de mail bleek volgens CSC dat Tata gebruik maakte van bedrijfsgeheime informatie van CSC. De jury is daar nu in meegegaan. Tata kan overigens tegen de uitspraak in beroep gaan. 

Tata opnieuw in de fout

Het is niet de eerste keer dat Tata in de VS beschuldigd wordt van ongeoorloofd inzien en gebruik van bedrijfsgeheimen van andere organisaties. Ook in een zaak aangespannen door zorg-IT-bedrijf Epic werd Tata in 2017 veroordeeld.  Ook daarbij heeft Tata het vonnis aangevochten, wat een langdurig slepende juridische strijd tot gevolg had. Vorige week meldde het bedrijf zelf (pdf) aan de toezichthouder op de Indiase aandelenbeurs dat het Amerikaanse hooggerechtshof het verweer van Tata verwerpt en de boete van 140 miljoen dollar blijft staan. . 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in