Overslaan en naar de inhoud gaan

Rusland beboet Google met kleine 90 miljoen vanwege 'illegale content'

De Russische autoriteiten hebben Google boete van 7,2 miljard roebel opgelegd, omgerekend een kleine 90 miljoen euro. Volgens Rusland zou Google meerdere keren geen gehoor hebben gegeven aan de eis om illegaal bestempelde content te verwijderen.
googlen op de laptop

Rusland heeft dit jaar de druk op de grote techbedrijven opgevoerd in een campagne die wordt gekenmerkt als poging om meer controle over het internet uit te oefenen, zo schrijft Reuters. Rusland stelt dat onder meer promoten van drugs en 'gevaarlijke hobby's' en informatie over het maken van wapens en explosieven tot illegale content wordt gerekend. Groepen die in de ogen van Rusland extremistisch en terroristisch zijn moeten volgens het land ook verwijderd worden.

Berichten verwijderen

In mei gaf de Russische internettoezichthouder Google 24 uur de tijd om 26.000 berichten op internet te verwijderen. Het land dreigde destijds met boetes en gaat mogelijk ook diensten van Google in het land vertragen.

Rusland legde eerder al een straf op aan het sociale netwerk Twitter vanwege niet verwijderen van ‘verboden inhoud’. In dit geval vertraagde het land de diensten van Twitter.  De internettoezichthouder betichtte Google ook van censuur voor het beperken van toegang tot YouTube voor Russische media zoals RT en Sputnik.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in