Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse politie wil DDoS-markt verder ontwrichten

De Nederlandse politie heeft in samenwerking met andere landen zo’n vijftig DDoS-diensten offline gehaald. Ook is er een advertentiecampagne begonnen waarmee potentiële klanten van deze DDoS-diensten gewaarschuwd worden.
Politie-auto
© CC0 1.0
CC0 1.0

De samenwerking tussen meerdere landen en Europol heeft de naam Power OFF. De websites die uit de lucht werden gehaald waren onder meer gericht op de onderwijswereld, overheden en gamingplatforms. Opsporingsdiensten wereldwijd kregen nadat de DDoS-diensten offline werden gehaald de mogelijkheid gebruikers van deze websites te identificeren.

De politie identificeerde klanten in Nederland van de DDoS-dienst Webstresser.org en sprak met ze over hun criminele gedragingen, om ze duidelijk te maken dat de acties illegaal en strafbaar zijn en dat ze geen anonimiteit hebben, zo meldt de politie in een persbericht.

In totaal werden zeven beheerders van DDoS-diensten gearresteerd, waarvan zeven in de Verenigde Staten en één in Engeland. De arrestatie in Engeland kwam voort uit Nederlands onderzoek.

DDoS-markt ontwrichten

“De komende maanden wordt in operatie Power OFF intensief samengewerkt om de DDoS-markt nog verder te ontwrichten”, zo meldt de politie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Ook worden bij de internationale opsporingsorganisaties partners uit de particuliere sector betrokken waaronder Amazon, Cloudflare, Google, Oracle & Palo Alto.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in