Overslaan en naar de inhoud gaan

Motorola wint Duitse patentzaak van Microsoft

Dat meldt persbureau Reuters. Het omstreden patent stelt applicaties in staat op verschillende soorten mobiele telefoons te werken. Software-ontwikkelaars hoeven daardoor geen aparte programmacode voor de verschillende mobiele besturingssystemen te schrijven. Dat spaart tijd en ontwikkelingskosten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het is de eerste keer dat Motorola in Duitsland een rechtszaak over technologiepatenten van Microsoft wint. In drie eerdere geschillen trok Microsoft aan het langste eind. Als gevolg daarvan mochten bepaalde toestellen van Motorola niet meer in Duitsland worden verkocht.

Eerdere uitspraken van rechters blijven overeind

De advocaat van Microsoft zei na de uitspraak dat het nieuwe vonnis geen gevolgen heeft voor de eerdere uitspraken en voor de maatregelen die daaruit voortvloeiden.In september won Microsoft bijvoorbeeld een zaak over een patent dat "gebruikersinvoer in een computer met een grafische vensteromgeving" beschrijft. Het betreft technologie die een centrale plaats inneemt in Googles besturingssysteem Android en die moeilijk te omzeilen valt.

Google kocht Motorola Mobility mede om zijn patenten

Google nam Motorola Mobility vorig jaar over voor 12,5 miljard dollar. Gisteren werd bekend dat een herstructurering bij Motorola Mobility 300 miljoen dollar in plaats van de geraamde 275 miljoen dollar gaat kosten omdat Google in meer landen buiten de VS banen bij Motorola wil schrappen. Google heeft de mobieltjesmaker onder andere gekocht om zijn omvangrijke patentenportefeuille. Daarmee gewapend kan Google zich beter verweren in rechtszaken die concurrenten zouden kunnen aanspannen.

Technologiebedrijven als Apple, Microsoft, Motorola en Samsung kiezen vaak Duitsland uit om patentgeschillen uit te vechten. De reden is dat de procesgang in Duitsland relatief snel en goedkoop is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in