Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenenzwendel in Avaya bedrijfstelefoonlicenties kost daders mogelijk 20 jaar cel

Een voormalig medewerker van de klantenservice van Avaya heeft schuld bekend in een rechtszaak waarin hij en zijn partner voor 88 miljoen dollar aan licenties voor extra features op het populaire bedrijfstelefoniesysteem hebben verduisterd.

Brad Pearce uit Oklahoma had sysadmin-rechten op het systeem waardoor hij in staat was meer dan tienduizend Avaya Direct International (ADI) software licentie-sleutels  aan te maken.  Die verkocht hij voor een belangrijk deel (55%) aan één heler,  Jason Hines, maar ook aan andere 'klanten' die de licenties vervolgens doorverkochten aan resellers en eindgebruikers over de hele wereld. Hines was eigenaar van de Avaya-wederverkoper  Direct Business Services International (DBSI) in New Jersey, voordat Avaya het contract met DBSI verbrak. 

De vrouw van Pearce zou zich voornamelijk met de financiële afhandeling van de gestolen licenties hebben bemoeid. Betalingen verliepen voornamelijk via een PayPal-account onder een valse naam, waarna het geld naar diverse rekeningen werd weggesluisd en deels werd gebruikt voor de aanschaf van kostbaarheden.

De cel in en alle inkomsten kwijt

Alle drie hebben ze inmiddels schuld bekend aan de diefstal, meldt The Register. Ze kunnen voor het vergrijp maximaal twintig jaar gevangenisstraf krijgen. Bovendien moeten ze minimaal 4 miljoen dollar schadevergoeding betalen en worden zaken gevorderd die ze van hun inkomsten hebben aangeschaft, zoals goud, zilver, gedenkmunten, cryptocurrency en een auto. Daarmee worden de gedupeerden zo veel mogelijk schadeloos gesteld. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in